Rookmeldersproject Wonen Zuid

 

VERVANGING ROOKMELDERS

 

U woont in een woning van Wonen Zuid. Natuurlijk wilt u graag dat die netjes onderhouden wordt. Uw woning is voorzien van een rookmelder. Deze melder is verouderd en u heeft bericht gekregen van Wonen Zuid dat deze aan vervanging toe is. Wij gaan deze melders vervangen. Dit duurt ongeveer een kwartier afhankelijk van waar de rookmelder moet komen te hangen en of het meerdere melders zijn. 

 

 

Rookmelder

 

Hieronder hebben we alvast de veelgestelde vragen met antwoorden opgesomd. Staat u vraag en niet bij of heeft u een briefje in de bus gehad omdat u niet thuis was vul dan het onderstaande formulier in en u ontvangt van ons het antwoord.

VEELGESTELDE VRAGEN

 

Hoe weet ik dat de monteur van Willems Installatie is?

U kunt de monteur vragen om zich te legitimeren.

 

Wat gaan we uitvoeren?

De huidige rookmelder(s) in uw woningen gaan wij vervangen. Bij eengezinswoningen dienen bovendien rookmelders bijgeplaatst te worden vooruitlopend op de nieuwe wetgeving. Deze wetgeving houd in dat in ieder huis in Nederland op elke verdieping waar zich een verblijfsruimte bevindt een rookmelder moet hangen.

 

Wat houden de werkzaamheden in?

Het is noodzakelijk dat iemand thuis aanwezig is als de werkzaamheden uitgevoerd worden.

En er kan sprake zijn van geringe geluidsoverlast door het boren en testen. Wij proberen de hinder zoveel mogelijk te beperken.

 

Wat gebeurd als ik niet thuis ben?

Bent u niet thuis zullen wij een briefje achterlaten waarop vermeld staat tot wanneer we in uw straat of wijk zijn om de werkzaamheden alsnog uit te voeren. Daarnaast kunt u bellen (Tel. 0475-342527) voor een afspraak met onze planning of een van onze monteurs aanspreken om een afspraak te maken wanneer u ze ziet in uw straat of wijk.

 

Hoe moet u de rookmelder onderhouden?

Maak uw rookmelder elke maand schoon. Stof en vuil kunnen zich namelijk zowel aan de buiten- als aan de binnenkant van de rookmelder ophopen waardoor de sensor in de rookmelder vals alarm kan geven! Daarnaast kan het de werking van de rookmelder verminderen. Maak de rookmelder daarom minstens een keer in de maand stofvrij met de stofzuiger of een licht vochtig doekje.

Het schoonmaken kost u maar een paar minuten per maand en hierdoor hoeft u niet plots (wakker) te schrikken van de rookmelder die vals alarm slaat !

 

Ik heb al een eigen rookmelder(s)?

Als u eigen rookmelders heeft geplaatst dan kunnen deze blijven zitten of door de installateur worden vervangen voor de nieuwe (mits deze op de correcte positie zit). De rookmelders die wij in uw woning plaatsen zullen wij registreren en onderhouden. Uw eigen rookmelder dient u zelf te onderhouden of te vervangen indien nodig.

‚Äč